WP7 – fup eller fakta #1

4 Dec

Dette er en post i en serie (http://bit.ly/wp7fupfakta), hvor jeg ser på nogle af de rygter der verserer om Windows Phone 7 og Microsoft har fået lov til at kommentere på rygtet.

Windows Phone 7 rygte #1

Det er kun muligt at aktivere en Windows Phone 7 telefon med et dansk Live Id

For at aktivere en række services på Windows Phone 7 kræver det at du har et Live Id. Alle kan oprette et Live Id gratis på http://signup.live.com. Live Id’et bliver blandt anvendt til at identificere dig og dine køb således at du på et senere tidspunkt kan downloade apps du tidligere har købt. Det er dog ikke nødvendigt for at anvende telefonen at du skal have aktiveret denne med et Live-ID

Live Id’et bliver også anvendt til at hente de kontaktpersoner du har tilknyttet til Live Id’et. Det er muligt at tilknytte mere end ét Live Id til telefonen og dermed også tilknytte kontaktpersoner fra flere forskellige Live Id’s. Som supplement til et Live Id kan Outlook, Facebook, Google Mail m.fl. anvendes til hente kontaktpersoner.

Selvom det er muligt at tilknytte en Facebook konto til telefonen, skal den altid først aktiveres med et Live Id. Om Live Id’et er dansk eller amerikansk er ikke af betydning for at aktivere telefonen – det er muligt at aktivere en Windows Phone 7 telefon med et dansk Live Id.

Det skal dog bemærkes, at den markedsplads som du får til rådighed afgøres ud fra det Live Id som du har aktiveret telefonen med. Adgang til Windows Phone 7’s markedsplads er endnu ikke åbnet i Danmark og har du derfor aktiveret din telefon med et dansk Live Id, har du ikke mulighed for at benytte dig af markedspladsen – endnu. Har du aktiveret telefonen med et amerikansk Live Id vil du få adgang til den internationale markedsplads.

Har du i dag et dansk Live Id og vil du gerne have adgang til den internationale markedsplads, kan du oprette et nyt amerikansk Live Id (http://signup.live.com) og bruge det til at aktivere telefonen. Herefter kan du tilknytte dit danske Live Id og dermed få kontaktpersoner mv. fra dit normale Live Id.

by xamlgeek
@thomasmartinsen

5 Responses to “WP7 – fup eller fakta #1”

 1. Claus Jensen December 4, 2010 at 12:45 #

  Hvis man først har aktiveret sin Windows Phone 7 med et dansk Live ID – er det så senere muligt at aktivere den (igen) med et amerikansk, så man kan få adgang til den internationale markedsplads?

  Og omvendt – når vi på et tidspunkt får en dansk markedsplads, vil man så kunne “skifte” den over til den danske hvis man er startet på den amerikanske?

 2. Thomas Martinsen December 4, 2010 at 12:49 #

  Jeg vil tro at det er nødvendigt at nulstille telefonen og herefter aktivere med henholdsvis det amerikanske/danske LiveID.

 3. Niels Ladegaard Beck December 4, 2010 at 13:00 #

  Ja, en nulstilling af telefonen er nødvendig. Man kan IKKE fjerne det LiveID, som telefonen i første omgang registreres med, uden en fuldstændig nulstilling af telefonen.

  • Claus Jensen December 4, 2010 at 16:45 #

   Okay – det var egentlig også mere spørgsmålet om en “aktivering” var permanent for den enkelte telefon – men det kan jeg så høre den ikke er ;-)

   Tak for svarene!

 4. Klaus Ahrenkilde February 8, 2011 at 22:39 #

  Jeg har aktiveret min mobil på live.dk som jeg bor i UK
  og kan fint hante gratis apps fra macketplace, men vil jeg købe apps får jeg af vide mit creditkort er ugyldigt. Har prøvet mefd flere kort?
  Klaus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: