Silverlight 3 – Sådan bruger du Out-of-Browser

14 Jul

En af de nye mange features i Silverlight 3 er muligheden for at køre out-of-browser. Helt bogstaveligt betyder of-out-browser, at du får mulighed for at afvikle din Silverlight applikation udenfor browseren som en selvstændig applikation.

For at enable muligheden for at køre out-of-browser, skal du starte lave et nyt Silverlight 3 projekt. I de tidligere beta udgaver af Silverlight 3 skulle man som udvikler selv tilpasse AppManifest.xml-filen for at enable out-of-browser. I den endelige udgave, er det blevet en del af egenskaberne for projektet.

Under “Silverlight build options” på den første fane under projektets egenskaber, skal du vælge “Enable running application out of the browser”.

 Enable running application out of the browser

Når det er gjort er du som sådan klar til at køre din Silverlight applikation out-of-browser. Du har dog mulighed for at sætte nogle yderligere settings, såsom titlen på din applikation, ikoner mv. Det gør du ved at klikke på “knappen “Out-of-Browser Settings”.

2009-07-14_115235

Kører du din applikation nu i browser og højreklikker, vil du se at du har fået mulighed for, at installere din applikation på din computer.

2009-07-14_115435

Vælger du at installere applikationen, får du mulighed for at bestemme om der skal placeres et shortcut i startmenuen og/eller på skrivebordet.

2009-07-14_115626

Når det er gjort, har du mulighed for, at starte din Silverlight applikation direkte fra din startmenu eller fra skrivebordet uden at du behøver åbne en browser  først.

2009-07-14_120248

Det dér reelt sker når du vælger at installere din Silverlight applikation er, at den XAP fil, der udgør applikationen, bliver placeret lokalt på computeren. Som en del af Silverlight runtime installationen, installeres også en applikation kaldet sllauncher – det er den der hoster Silverlight applikationen når den kører out-of-browser.

2009-07-14_140247

Når Silverlight applikationen bliver installeret lokalt, bliver der også gemt et timestamp for installationen. Når applikationen bliver startet bliver XAP-filen synkroniseret med serveren såfremt der er internet forbindelse – ligger der en nyere XAP-fil på serveren bliver den automatisk hentet ned og så er det den der bliver startet op.

Vil du afinstallere applikationen igen, højreklikker du blot på applikationen og vælger “Uninstall”.

2009-07-14_155635

Specielt LOB applikationer vil kunne drage nytte af muligheden for at køre out-of-browser. Mange der sidder og anvender WinForms applikationer i dag, er vant til at arbejde “direkte” i en applikation uden at skulle igennem en browser først.


Happy Coding!
Thomas Castøe Martinsen
http://thomasmartinsen.net

3 Responses to “Silverlight 3 – Sådan bruger du Out-of-Browser”

 1. Troels Richter October 9, 2009 at 12:46 #

  ved du om der er mulighed for at undgå vinduet med titelbar osv. i en out of browser løsning?

  Dette er muligt i adobe air, men er bange for det ikke findes i silverlight out of browser?

  • Thomas Martinsen October 10, 2009 at 09:41 #

   Applikationen der hoster out-of-browser applikationer hedder sllauncher.exe og bliver installeret automatisk som en del af Silverlight plug-in’et. Umiddelbart tror jeg ikke at der er mulighed for at “modificeret” noget i applikationer og dermed heller ikke undgå titelbaren.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Silverlight 3 – fra A-Z « thomas martinsen - July 14, 2009

  […] Out-of-Browser i Silverlight 3 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: